Evelien, fuck sex

[dropcap]W[/dropcap]ij hebben nooit seks,” hoorde Evelien in het grand-café een dame twee tafeltjes verderop tegen haar vriendin zeggen, “en het bevalt me prima.” Dat was dan waarschijnlijk ook de reden dat ze zo hard praatte.

“Echt waar?” vroeg de vriendin. Evelien was ook wel benieuwd. De dame die geen seks had, zag er juist uit alsof ze er wel pap van lustte, een goed opgemaakte blondine, inclusief grote borsten die wel eens nep konden zijn.

“Echt waar schat.”

“Goh. En Roel heeft daar geen problemen mee?”

“Roel heeft daar helemaal geen problemen mee, Roel vindt het zelf heerlijk. Die is blij dat hij er vanaf is.” De dame lachte en wenkte de serveerster om nog twee glazen witte wijn te bestellen. “Al dat neuken is onzin joh,” zei ze. Het klonk zo beslist dat Evelien even een steek van jaloezie voelde.

Ze roerde in haar thee. Zij en Harko hadden al drie weken niet gevreeen. Nu was ze ongesteld, dus deze week zat het er ook niet in. Vond ze het vervelend om geen seks te hebben? Eigenlijk wel, maar ze miste het ook niet, gek genoeg. Kwamen ze er toe, dan werd ze er altijd wel door meegesleurd, maar kwamen ze er niet toe, dan deed ze ook geen moeite de impasse te doorbreken. Dat was wel eens anders geweest, trouwens, en daar voelde ze zich eigenlijk wel een beetje schuldig over. Maar aan de andere kant: hoe lang kon je geinteresseerd zijn in een en dezelfde man? Er veranderde nooit iets aan de manier waarop hij haar beminde.

“Een man die er niet om geeft, ongelofelijk,” ging de vriendin van de seksloze dame verder, “ik dacht altijd dat Roel juist, ik bedoel, het is zo’n aantrekkelijke man…”

“Je houdt tijd over, zegt hij nu,” luidde het antwoord. De blondine lachte opnieuw, haar boezem deinde ordinair op en neer.

Zou je tijd overhouden? Mannen dachten om de twee seconden aan seks. Evelien had dat nooit echt geloofd, maar Harko had het haar wel eens uitgelegd. Het betekende niet dat ze er voortdurend zin in hadden, mannen leefden in een wereld waar om de paar seconden iets voorbij kwam dat hen aan seks deed denken – of ze nou wilden of niet; een billboard met blote meiden als je naar je werk reed, een opmerking in de toiletten als je stond te pissen, een woord dat je in een verslag las, een collega met een kort rokje, een liedje op de radio. Alles was seks, voor mannen. Hoe zou die Roel het hem geflikt hebben om dat allemaal buiten te sluiten? Evelien had bijna zin zich in het gesprek te mengen.

“Je houdt tijd over, nou ja zeg, af en toe een kwartier,” hoorde ze de vriendin schamperen. “Nou, cheers hè.” De serveerster had de dames twee verse glazen witte gebracht.

“Ja, cheers, fuck sex,” zei de ander.

Fuck sex, die was grappig. Evelien schoot bijna in de lach. Een T-shirt met “Fuck Sex” erop – zou ze het aantrekken? Ze had nu ook zin in een wijntje, maar het was pas drie uur. Ze moest naar de huis. Julia kwam zo uit school. Regina had na school afspraken met haar vriendinnen, die kwam pas tegen zessen. Maar Juul vond het nog fijn als haar moeder thuis was als ze uit school kwam. Evelien dronk haar thee op, legde geld op tafel en stond op. Onderweg naar buiten, passeerde ze de twee dames. De luiddruchtigste, die geen seks meer had, was ouder dan ze dacht, tegen de vijftig bijna, zag ze nu. Die zat gewoon in de overgang.

Buiten haalde ze haar fiets van het slot. Het regende een beetje, maar het was niet koud. Er ratelde een tram voorbij, gevolgd door een jonge moeder op een bakfiets vol zingende kinderen.

download


Deze content is geplaatst in categorie: Berichten.