Intieme delen

[dropcap]W[/dropcap]aar kijk je naar pap?” klonk het naast me. We waren onderweg naar school en stonden stil bij een stoplicht.

“Uh…nergens naar,” zei pap.

“Ooh, ik zie het al, je zit naar die kont te kijken.” De elf-jarige lachte als een vrouw die alles van haar man weet en haalde haar mobieltje te voorschijn om haar berichten te checken.

Keek ik naar een kont?

Naast ons was een tramhalte. Er hing reclame aan voor Perfect Slim van l’Oreal. Behalve de tube waar het spul in zat, was er een jonge dameskont te zien, strak, pront en zonnnebankbruin, een J-lootje, vernoemd naar Jennifer Lopez die onlangs haar derrière in deze vorm liet verbouwen.

En keek ik daar nu naar?

Eigenlijk niet, en toch weer wel – dat zou het eerlijkste antwoord zijn. Maar in feite keek ik gewoon wat dom voor me uit. Het J-lootje, een witte string flonkerend tussen de billen, hing toevallig in het blikveld. Er had ook iets anders kunnen hangen: een reis naar de Canarische eilanden, een truitje van H & M OF een megapizza.

“Groen pap!” schalde het naast me. “Of wil je nog langer kijken?”

Pap wilde helemaal niet langer kijken en gaf gas – de school was niet ver meer, maar er moesten nog wel een paar tramhaltes gepasseerd worden, en de l’Oreal-reclame hing overal. Gelukkig haalden we de school ongeschonden.

De terugweg was somber.

Het vrouwelijk achterwerk heeft best een zekere aantrekkingskracht op mij. Laatst nog zag ik ergens een bericht over de Buttocks Lifting Gel van Collistar. De journaliste die het wondermiddel besprak, beklaagde zich over de procedure: “het goedje dient tweemaal per dag zorgvuldig ingemasseerd te worden, met achtereenvolgens ronddraaiende en opwaartse bewegingen.” Dat vond ze een heel gedoe.

Logisch natuurlijk; maar welke muts smeert nou ook haar eigen billen in? Je moet ze juist laten insmeren! Door je man, je lover, je eigen George Clooney! Twee keer daags; eerst ronddraaiend, daarna opwaarts. Daar lust iedere Tarzan wel pap van.

Zulke gedachten zijn best aan mij besteed, maar als l’Oreal de hele stad volhangt, is de lol er toch snel af. Je hoort in dit verband wel eens dat er teveel seks is in de openbare ruimte, en dat zou slecht zijn voor kinderen.

Ik heb vooral de indruk dat het slecht is voor mezelf. Kinderen lachen erom, al die perfecte J-lootjes en opgeblazen borsten, maar op mij heeft al die devaluerende schoonheid een averechts effect. Niets is meer heilig, alles kan, alles mag, het is om gek van te worden.

Ik ben bang dat we ook de andere intieme delen van de vrouw nog wel eens uitvergroot aan de tramhalte zullen zien hangen; als de schaamlipcorrectie een hoge vlucht neemt, kan het bijna niet anders. Maar ook daar zal mijn dochter cool op reageren, en dat is dan weer de troost.

download


Deze content is geplaatst in categorie: Berichten.